System bułekKönig
Mini Rex Futura G2000
System bułek
König
Mini Rex Futura G2000
Rok produkcji
2022
Stan
Używane
Lokalizacja
Babenhausen 

Pokaż obrazy
Pokaż mapę
Dane dotyczące maszyny
- Opis/nazwa maszyny:
- System bułek
- Producent:
- König
- Model:
- Mini Rex Futura G2000
- Rok produkcji:
- 2022
- Stan:
- bardzo dobry (używany)
- Sprawność:
- w pełni sprawny
- Godziny eksploatacji:
- 912 h
Cena i lokalizacja
- Lokalizacja:
- Industriestraße 11, 64832 Babenhausen, DE

Zadzwoń
Szczegóły oferty
- Identyfikator ogłoszenia:
- A204-27440
- Ostatnio aktualizowane:
- 31.10.2025
Opis
Dane techniczne maszyny głównej Mini Rex Futura:
- Praca dwuliniowa
- Wydajność do 3960 szt./h przy 33 cyklach/min
- Powiększony lejek na ciasto z rolkami podającymi i gwiazdami porcjującymi ciasto, maks. pojemność 15 kg
- Lejek zabezpieczony kurtyną świetlną przed ingerencją ręczną
- Bęben ważący wykonany z tworzywa sztucznego o właściwościach antyadhezyjnych
- Stempel SKG63 dla wyrobów okrągłych 40-105 g (w zależności od ciasta)
Hsdpfx Aajxtpzusnjw
- Stempel RK64 dla wyrobów rustykalnych 45-100 g (w zależności od ciasta)
- Bezstopniowa regulacja mimośrodu szlifującego
- Sterowanie PLC z 12-wierszowym wyświetlaczem oraz następującymi funkcjami:
--- Waga pojedynczego kawałka ciasta oraz ilość produkowanych sztuk
--- Zadana wydajność – cykle/min
--- Prędkość i ciśnienie zaokrąglania
--- Posypka mączna w strefie ważenia
--- Krok wyjścia kawałków ciasta na taśmie
--- Rejestracja i wyświetlanie błędów
--- Pamięć 50 programów pracy
- Głowica wychylna do ręcznego odbioru – po stronie obsługowej
- Taśma rozprężająca do podłączenia do komory garowniczej G2000
- Chłodzenie szafy sterowniczej zainstalowane fabrycznie
Dane techniczne komory garowniczej G2000:
- Ok. 100 haków pozwalających na wstępne garowanie ok. 6 min przy 17 cyklach/min (ok. 2040 szt./h)
- Komora garownicza/relaksacyjna bez klimatyzacji
- Dwurzędowe zawieszki na koszyki, T = 135 mm, na kawałki ciasta do ok. 75 g (zależnie od ciasta)
- Posypka mączna na wolnych zawieszkach
- Wyjmowana posypka przed głowicą stemplującą
- Głowica stemplująca do bułek Kaiser K2
- Wydawanie produktu z zawieszek na kolejną taśmę siatkową
- Przekazanie do stacji formującej składającej się z:
--- Taśma dolna o stałej prędkości
--- Rolka dociskowa
--- Pazury obracające (np. do bułek składanych)
--- Deska dociskowa z regulacją wysokości
--- Jednorzędowa, unoszona taśma poprzeczna po stronie obsługowej
--- Wysokość odbioru maks. 1140 mm, wystająca 500 mm poza obrys maszyny
Dane techniczne całej linii:
- Kompletna linia oparta na podwoziu ze stali nierdzewnej z kółkami
- Drzwi uchylne zapewniające łatwiejsze czyszczenie
- Moc znamionowa: ok. 3 kW
- Masa całkowita: ok. 980 - 1020 kg
- Rok produkcji 2022 / uruchomienie koniec kwietnia 2022
- Tylko 912 godzin pracy (stan na 01.10.2025)
Cena nowej maszyny w tej konfiguracji i wyposażeniu: ok. 115.000 EUR
Ogłoszenie zostało przetłumaczone automatycznie. Błędy w tłumaczeniu są możliwe.
- Praca dwuliniowa
- Wydajność do 3960 szt./h przy 33 cyklach/min
- Powiększony lejek na ciasto z rolkami podającymi i gwiazdami porcjującymi ciasto, maks. pojemność 15 kg
- Lejek zabezpieczony kurtyną świetlną przed ingerencją ręczną
- Bęben ważący wykonany z tworzywa sztucznego o właściwościach antyadhezyjnych
- Stempel SKG63 dla wyrobów okrągłych 40-105 g (w zależności od ciasta)
Hsdpfx Aajxtpzusnjw
- Stempel RK64 dla wyrobów rustykalnych 45-100 g (w zależności od ciasta)
- Bezstopniowa regulacja mimośrodu szlifującego
- Sterowanie PLC z 12-wierszowym wyświetlaczem oraz następującymi funkcjami:
--- Waga pojedynczego kawałka ciasta oraz ilość produkowanych sztuk
--- Zadana wydajność – cykle/min
--- Prędkość i ciśnienie zaokrąglania
--- Posypka mączna w strefie ważenia
--- Krok wyjścia kawałków ciasta na taśmie
--- Rejestracja i wyświetlanie błędów
--- Pamięć 50 programów pracy
- Głowica wychylna do ręcznego odbioru – po stronie obsługowej
- Taśma rozprężająca do podłączenia do komory garowniczej G2000
- Chłodzenie szafy sterowniczej zainstalowane fabrycznie
Dane techniczne komory garowniczej G2000:
- Ok. 100 haków pozwalających na wstępne garowanie ok. 6 min przy 17 cyklach/min (ok. 2040 szt./h)
- Komora garownicza/relaksacyjna bez klimatyzacji
- Dwurzędowe zawieszki na koszyki, T = 135 mm, na kawałki ciasta do ok. 75 g (zależnie od ciasta)
- Posypka mączna na wolnych zawieszkach
- Wyjmowana posypka przed głowicą stemplującą
- Głowica stemplująca do bułek Kaiser K2
- Wydawanie produktu z zawieszek na kolejną taśmę siatkową
- Przekazanie do stacji formującej składającej się z:
--- Taśma dolna o stałej prędkości
--- Rolka dociskowa
--- Pazury obracające (np. do bułek składanych)
--- Deska dociskowa z regulacją wysokości
--- Jednorzędowa, unoszona taśma poprzeczna po stronie obsługowej
--- Wysokość odbioru maks. 1140 mm, wystająca 500 mm poza obrys maszyny
Dane techniczne całej linii:
- Kompletna linia oparta na podwoziu ze stali nierdzewnej z kółkami
- Drzwi uchylne zapewniające łatwiejsze czyszczenie
- Moc znamionowa: ok. 3 kW
- Masa całkowita: ok. 980 - 1020 kg
- Rok produkcji 2022 / uruchomienie koniec kwietnia 2022
- Tylko 912 godzin pracy (stan na 01.10.2025)
Cena nowej maszyny w tej konfiguracji i wyposażeniu: ok. 115.000 EUR
Ogłoszenie zostało przetłumaczone automatycznie. Błędy w tłumaczeniu są możliwe.
Dostawca
Wskazówka: Zarejestruj się bezpłatnie lub zaloguj, aby uzyskać dostęp do wszystkich informacji.
Zarejestrowany od: 2003
Wyślij zapytanie
Telefon & Fax
+49 6073 ... ogłoszenia
Twoje ogłoszenie zostało pomyślnie usunięte
Wystąpił błąd



























